AMD Pentium III-killer Athlon op 10 augustus

AMD zal zijn nieuwe Athlon-processor, voorheen bekend onder de codenaam K7, op 10 augustus onthullen. De uitgelekte testresultaten van deze PC-chip zien er veelbelovend uit. Ondertussen komt Intel op 2 augustus met zijn nieuwste processoren.

Intel ontkent overigens dat zijn lanceringsdatum bewust is gekozen om concurrent AMD en diens zogenoemde 'Pentium III-killer' de wind uit de zeilen te nemen. De fabrikant van die processor wou zijn Athlon eigenlijk pas eind volgende maand lanceren. De vervroegde onthulling zou erop duiden dat de productie beter verloopt dan aanvankelijk was verwacht.
Tegelijk met de lancering van de Athlon zet AMD ook de marktpositionering en strategie voor de K7 uiteen. Met deze processor wil AMD het namelijk opnemen tegen Intel wat betreft prestatievermogen. Tot op heden concurreerde het bedrijf vooral op prijs.
Verder zal de producent waarschijnlijk ook informatie verstrekken over zijn plannen voor snellere K7-varianten op basis van kopertechnologie. Naar verwachting doorbreken AMD-chips eind dit jaar de kloksnelheidsgrens van 1 GHz.
De nieuwe fabriek van AMD in Dresden (Duitsland) heeft reeds enkele proefexemplaren van de Athlon geproduceerd met koperen transistorverbindingen. Dankzij de betere geleidingsmogelijkheden van koper, ten opzichte van het traditioneel gebruikte aluminium, kunnen chips met minder stroomverbruik hogere kloksnelheden halen. Doordat het stroomverbruik lager is, ontstaat er ook minder hitte, die de stabiliteit weer beïnvloedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.