Microsoft verklaart Messenger tot succes

Microsoft meldt dat zijn chat-software Messenger, die het vorige week lanceerde, al door zevenhonderdduizend mensen is gedownload. Dit programma doet nogal wat stof opwaaien doordat het compatibel is met de 'instant messaging'-software van AOL, die hier niet bepaald van gediend is.

Inmiddels voeren de twee bedrijven strijd op zowel marketing- als technisch vlak. Microsoft pleit opvallend genoeg voor open standaarden voor directe chat-communicatie. AOL beweert hetzelfde, maar beschuldigt Microsoft van privacyschending en wachtwoord-ontfutseling.
Microsofts Messenger biedt gebruikers de mogelijkheid te communiceren met mensen die AOL's Instant Messenger (AIM) gebruiken. Bovendien kunnen zij hun 'buddy-lists' met elkaar delen, na het invoeren van hun gebruikersnaam en wachtwoord. AOL noemt dit een "ernstige ondermijning van de veiligheid en stabiliteit" van zijn product en het daaraan verbonden communicatieplatform.
Het technische aspect van deze strijd bestaat eruit dat AOL de communicatieprotocollen voor zijn AIM, die het enige tijd terug openbaar maakte, aanpast om de Messenger-software buiten de deur te houden. Dit eenzijdig wijzigen van 'open code' valt nogal slecht in de 'open source'-gemeenschap, die in deze kwestie partij kiest voor hun aartsvijand Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.