VS willen 2000-crisisbeheersysteem opzetten

De regering Clinton zet een commandocentrum op om eventuele noodtoestanden ten gevolge van het millennium-probleem het hoofd te kunnen bieden. Dit vertelde John Koskinen, hoofd van de presidentsraad voor de Year 2000 Conversion, gisteren aan het Amerikaanse congres.

Deze topadviseur zegt dat de federale overheden belangrijke Amerikaanse industrietakken manen mee te doen aan dit initiatief. Sectoren als de nutsmiddelen en het vervoerswezen moeten opwaarderingen en reparaties aan hun computersystemen doorgeven aan de regering.
"Het is nog nooit eerder geprobeerd om systeemoperaties wereldwijd te volgen en informatie daarover te verzamelen. Toch heb ik het volste vertrouwen dat wij een structuur hebben aangelegd, waarmee dit kan", aldus Koskinen tijdens een hoorzitting van de senaatscommissie voor het 2000-probleem.
Daar vertelde hij ook dat zijn activiteiten nu meer zijn gericht op het beheren van mogelijke verstoringen van het openbare leven door computeruitval vanwege de eeuwwisseling. "Het is in toenemende mate duidelijk dat er een groeiende behoefte is aan actuele en accurate informatie over systeemoperaties."
De kern van dit plan is het Y2K Information Coordination Center (ICC) in Washington dat het knooppunt moet vormen van een crisisbeheersysteem dat op 31 oktober operationeel moet zijn. Dit stelsel vergt een investering van meerdere miljoenen dollars en zal in juni 2000 zijn millennium-activiteiten staken. Het opzetten van deze commandobunker voor het 2000-probleem is ook de eerste stap in Clintons strategie om de Verenigde Staten minder kwetsbaar te maken voor 'cyber-terrorisme' en 'cyber-oorlogvoering'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.