Justitie zoekt 'Microsoft-oplossing'

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zeker twee IT-investeringsbanken benadert voor suggesties over het aanpakken van Microsoft. Dit advies is nodig voor het geval die softwareleverancier de nu lopende antitrustzaak zwaar verliest.

Diverse berichten op Internet melden al dat Justitie erop uit is Microsoft op te splitsen in meerdere, gescheiden bedrijven. Woordvoerders van het ministerie ontkennen dit echter met klem. Ondertussen hebben de twee benaderde instellingen, die vooralsnog onbekend zijn, het verzoek om advies afgewezen.
Naar verluidt wou het ministerie een inschatting welke takken van Microsoft op zichzelf kunnen functioneren en wat de reactie van de financiële markten op een dergelijke opdeling zou zijn. Woordvoerster Gina Talamona heeft inmiddels bevestigd dat de overheid experts heeft benaderd voor hulp bij het overwegen van maatregelen indien Justitie de rechtszaak wint. Zij benadrukt echter dat 'alle opties nog steeds open zijn'.
De antitrustzaak is nu in reces en zal in september of oktober weer verder gaan. Rechter Thomas Penfield Jackson zal dan zijn bevindingen en conclusies onthullen. Daarna zal de rechter eventuele maatregelen nemen indien er in zijn oordeel sprake is - of is geweest - van wetsovertredingen door Microsoft. Dat bedrijf zal bij verlies zeer waarschijnlijk in hoger beroep gaan, wat de kwestie weer enige jaren zal rekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.