Ook EU start antitrust-onderzoek naar NSI

De Europese Unie (EU) is begonnen aan een officieel onderzoek naar de zakenpraktijken van voormalig domeinnaam-monopolist Network Solutions (NSI). De regering van de Verenigde Staten houdt het bedrijf al langere tijd tegen het licht.

De EU heeft een antitrust-onderzoek ingesteld naar NSI's licentie-overeenkomsten met de nieuwe registreerders van Internet-domeinnamen. Het vermoeden bestaat namelijk dat de hoofdbeheerder in die contracten bepalingen heeft opgenomen die strijdig zijn met de Europese wetten voor concurrentie. Die regels zijn qua functie vergelijkbaar met de Amerikaanse antitrust-wetten.
Overigens hebben de regulerende organen van de EU hun ogen al langere tijd gericht op NSI. Die kritische blik is nu echter overgegaan in een formeel onderzoek naar de handelswijze van het bedrijf. De EU heeft het Amerikaanse ministeries van Handel en Justitie op de hoogte gesteld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.