LG Semicon ligt toch weer dwars

De lang uitgestelde fusie tussen de Zuid-Koreaanse chipfabrikanten LG Semicon en Hyundai Electronics is weer aan twijfel onderhevig. LG weigert nu verder te onderhandelen over het geplande samengaan totdat Hyundai toestemt in contanten te betalen en baangaranties te geven voor alle 9600 werknemers van LG Semicon.

Volgens berichten in de Koreaanse media eist LG dat de Hyundai-groep het huidige personeelsbestand van LG Semicon geheel behoudt voor tenminste de komende vijf jaar. Daarnaast moeten de vakbonden van de LG-dochter door Hyundai worden geaccepteerd als directievertegenwoordigers. Hyundai zou overwegen een aantal van deze voorwaarden in te willigen, maar in geen geval alle eisen in de huidige vorm.
De weerbarstige houding van LG Semicon strijkt ook tegen de haren in van de Zuid-Koreaanse overheid. Die regering dreigde al eerder met financiële sancties en harde maatregelen indien de fusie niet zou doorgaan. Zuid-Korea hoopt zo de overtollige voorraden en de effecten van de Aziatische crisis te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable