IT-gebruik Europeanen stijgt zienderogen

Meer en meer Europeanen maken gebruik van informatietechnologie of zijn dat op korte termijn van plan, zo blijkt uit een onderzoek van Eurobarometer, dat valt onder de Europese Commissie.

Het afgelopen jaar verdubbelde het aantal particuliere Internet-gebruikers. In Europa hadden eind vorig jaar 27 miljoen mensen thuis een eigen Internet-aansluiting. Dat is 8,3 procent van de huishoudens. Daarnaast konden 22,4 miljoen Europeanen op hun werk toegang tot Internet krijgen.
Tussen Noord- en Zuid-Europa bestaat nog een enorm verschil. De Internet-kampioenen zijn de Zweden (39,6 procent), gevolgd door de Denen (24,6 procent) en de Nederlanders (19,6 procent). De Grieken (2,9 procent) en Portugezen (3,4 procent) blijven achter.
Ook het gebruik van PC's, CD-rom's en modems blijft toenemen. Van de Europeanen ouder dan vijftien jaar zegt 7,3 procent van plan te zijn de komende zes maanden een computer te kopen. Twaalf miljoen mensen (4,2 procent) willen een Internet-verbinding aanvragen.
Eurobarometer onderzocht ook welke Internet-diensten het meest in trek zijn. De meeste Europeanen (47,8 procent) voelen zich aangesproken door de mogelijkheid gemeentelijke diensten te raadplegen en documenten aan te vragen. Ook bestaat er veel interesse voor reizen voorbereiden, medisch advies vragen en werk zoeken via Internet.
Het gebruik van een PC heeft in Zweden de hoogste penetratie (59,8 procent). Daarna volgen Nederland (58,8 procent) en Denemarken (56,7 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.