NTL versterkt 'Internet via de kabel'-poot

NTL, de 'scherpschutter van de Britse kabelmarkt' zoals persbureau Reuters het bedrijf noemt, heeft met concurrent Cable & Wireless (C&W) opnieuw een gecompliceerde overname op touw gezet.

Daardoor groeit het bedrijf uit tot de grootste kabelexploitant van de Britse eilanden, met 2,8 miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De aankoop moet NTL een goede positie geven voor het aanbieden van zaken als Internet via de kabel.
Bij deze overname gaat het om delen van CWC (Cable and Wireless Communications), namelijk de huisaansluitingen. CWC is momenteel het grootste bedrijf in kabels en kabeldiensten in Engeland. Het overnamebedrag ligt rond de 4,5 miljard dollar.
NTL is de derde kabeltelevisie-maatschappij van het VK. Het concern krijgt steun van France Télécom. Het neemt nu CWC Consumerco over, het onderdeel dat kabeltelefoon, Internet en televisie aanbiedt. C&W krijgt de activa weer terug. France Télécom investeert 5,5 miljard dollar in NTL, waarvan één miljard dollar al op 15 juli aangekondigd was. Het aandeel van de Fransen in NTL stijgt daarmee van 10 naar 25 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.