Compaq zou verlies en nieuwe baas onthullen

Compaq onthult volgende week zijn naar verwachting sterk tegenvallende financiële resultaten. Tegelijkertijd maakt het volgens diverse bronnen de benoeming bekend van buitenstaander Peter Hellman tot nieuwe president.

Volgens het Amerikaanse dagbladWall Street Journal meldt Compaq dan een verlies van maar liefst 230 miljoen dollar voor het tweede kwartaal.
Die negatieve cijfers steken vooral slecht af vergeleken met de 281 miljoen dollar winst die het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar boekte.Wall Street Journal rapporteert verder dat de omzet ook nog eens gelijk is gebleven vergeleken met die voorgaande periode.
Dit verwachte verlies is deels te wijten aan het vertrek van een aantal grote klanten die de zware Tandem- en Digital Alpha-machines gebruikten. Daarnaast opereert de PC-divisie van Compaq met nogal kleine marges. De recente overeenkomst met zestien Taiwanese fabrikanten, die een waarde van zeven miljard dollar heeft, zorgt er naar verwachting echter voor dat Compaq er weer beter voor staat dan aartsrivaal Dell.
Daarnaast heeft de leiderloze computerfabrikant in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor een uitvinding die een laptop-batterij oplaadt door de kinetische energie van toetsaanslagen te gebruiken. Hierdoor kan de laptop zeven uur langer werken op de accu. Dit meldt het Britse tijdschriftNew Scientist.
Verder melden diverse bronnen dat Compaq aanstaande woensdag, tegelijk met de financiële cijfers, zijn nieuwe topman bekendmaakt. Dat zal volgens ingewijden Peter Hellman zijn, voormalig operationeel directeur van technologiebedrijf TRW. Die firma levert elektronica-producten aan onder meer de defensie-, auto-, vliegtuig- en ruimtevaart-industrie. Hellman stapte begin februari op bij TRW na een machtswisseling in de top vanwege de overname van autocarosseriefabrikant Lucas Varity door TRW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.