Compaq benoemt interne onbekende tot ceo

Compaq heeft zijn eigen operationeel directeur Michael Capellas benoemd tot nieuwe president en ceo (chief executive officer). Deze relatief onbekende man begint zijn leiderschap door de PC-fabrikant meer te richten op directe verkoop.

Daarmee wil Compaq zijn leidende marktpositie verdedigen, aldus de kersverse president. "De directe verkoop maakt nu 15 procent uit van onze totale PC-verkoop. Dat moet eind dit jaar op 25 procent liggen, en verder stijgen naar 40 procent."
De 44-jarige Capellas was de afgelopen zeven weken vervangend operationeel directeur (coo) bij het bedrijf. Daarvoor vervulde hij onder meer de functie van informatie-directeur (cio). Tot augustus vorig jaar werkte hij voor Oracle.
Zijn benoeming tot president volgt op een leiderloze periode van drie maanden voor Compaq. De directieraad had topman Eckhard Pfeiffer in april de laan uitgestuurd wegens tegenvallende financiële resultaten.
Directielid - en volgens velen de man achter de schermen bij Compaq - Benjamin Rosen hecht in ieder geval officieel zijn goedkeuring aan de benoeming van Capellas. "Met deze benoeming heeft Compaq nu alles wat nodig is om vooraan te staan bij de versnelde revolutie van de IT-industrie", aldus de topman. "Capellas zal het bedrijf door de volgende en grootste groeifase leiden."
Het blijft echter de vraag of de nieuwe Compaq-president dit voor elkaar kan krijgen. De firma zelf omschrijft Capellas als 'supply chain'- en IT-expert, die als operationeel directeur al verantwoordelijk was voor de 'versnelling' van de organisatie. De nieuwe leider heeft zichzelf een deadline gesteld; hij wil voor 15 augustus een strategie onthullen voor een herstructurering waarbij ook kritisch gekeken wordt naar de productlijnen. Hij ontkent echter de noodzaak van een volledige revisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.