Trident en Via met ruzie uit elkaar

Trident Microsystems heeft de samenwerking met Via Technologies abrupt beëindigd door die chipsetfabrikant voor de rechtbank te dagen. De producent van grafische chips klaagt zijn voormalige partner aan wegens contractbreuk, fraude, patentschending, auteursrechtschending en oneerlijke concurrentie.

De twee bedrijven sloten enige tijd terug een overeenkomst voor het gezamenlijk ontwikkelen van geïntegreerde kernlogica- en 3D-chips voor PC's.
Bovendien stelt Trident dat Via ongeveer vijfentwintig van zijn top-ingenieurs in Taiwan op illegale wijze heeft weggelokt om in dienst te treden bij de ex-partner. Die groep mensen vormde meer dan de helft van Tridents 3D-hardware-ontwerpteam. Het bedrijf eist om te beginnen tweehonderd miljoen dollar aan schadevergoeding en het onmiddellijk staken van de verkoop van de gezamenlijk ontwikkelde Mvp4- en Promedia-chipsets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.