Chat-ruzie AOL en MS loopt uit de hand

America Online (AOL) heeft zijn chat-software aangepast om te voorkomen dat gebruikers van Microsofts concurrerende nieuwe Messenger-client toegang hebben tot de 'eigen' gebruikers. Microsoft wist die blokkering te omzeilen, waarop AOL dezelfde ingreep nogmaals pleegde.

Deze ruzie draait in wezen om het afschermen van AOL's gebruikers, die voorreal-time chatten met andere AOL-klanten gebonden zijn aan de chat-software van die online-dienst. Microsoft lanceerde woensdag uiteindelijk zijn eigen gratis applicatie, MSN Messenger Service, voor direct contact via Internet met niet alleen MSN- maar ook AOL-gebruikers. Tot verrassing van analisten zegt de leverancier voor open standaarden te zijn.
AOL beschuldigde Microsoft direct van 'kraken', maar zei wel op termijn ook open standaarden voor chatten te willen ondersteunen. Het blijkt echter dat AOL het lidmaatschap heeft afgeslagen van Ietf's (Internet Engineering Task Force) werkgroep voor een 'Instant Messaging and Presence Protocol'. Microsoft steunt het standaardisatiewerk van die organisatie.
Verder kondigt AOL aan dat het binnenkort zijn Icq Mail Service lanceert, die gratis webmail biedt. MSN Messenger Service is voor webmail reeds verbonden aan Microsofts dochter Hotmail, die deze dienst gratis aanbiedt. Ondertussen heeft AOL ook gebruikers van de chat-software van Yahoo en Prodigy buitengesloten van contact met zijn eigen klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.