Wintel-duo lanceert PC2001-specificaties

Intel en Microsoft onthullen de gezamenlijk opgestelde PC2001 System Design Guidelines die de PC's van volgend jaar specificeren. Deze richtlijnen van het zogenoemde Wintel-duo is alleen gericht op machines met Intel-processoren die Windows draaien.

PC2001 is bedoeld voor het ontwerp van PC's die eind volgend jaar op de markt moeten komen. Het document bevat een apart hoofdstuk over het Easy PC-ontwerp, een samengevoegd plan van Intel en Microsoft om een ultra-gebruiksvriendelijke machine voor consumenten te realiseren. Aanvankelijk was het Easy PC-initiatief een Microsoft-plan dat bovenop Intels 'Ease of Use Initiative' was geplaatst.
Er hebben echter enige wijzigingen plaatsgevonden, niet in het minst vanwege de forse vertraging van Windows 2000 en het uitstel van een consumentenvariant van dat aanstaande besturingssysteem. Microsoft komt eerst nog met een consumentenplatform op basis van de hybride (16- en 32-bit) Windows 95-kern.
Intel demonstreerde in november vorig jaar al zijn zogenoemde Concept PC's, die verdacht veel weg hebben van wat PC2001 uitstippelt. Die gekleurde, gebruiksvriendelijke machines moeten volgens de oorspronkelijke planning al in november dit jaar uitkomen. Mochten deze PC's dan inderdaad uitkomen, dan zullen het waarschijnlijk vooral cosmetisch opgewaardeerde computers zijn. De uiteindelijke PC2001-specificatie moet namelijk in februari volgend jaar gereed zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.