Chat-oorlog dwarsboomt kabeltoegang AOL

America Online (AOL) en Microsoft bestrijden elkanders 'instant messaging'-software nu op het niveau van toegang afsluiten en weer openbreken. Het nieuwe Messenger chat-programma van Microsoft biedt contact met gebruikers van AOL's Instant Messenger (IM), totdat de online-dienst de protocollen wijzigt.

Dat is sinds afgelopen vrijdag al zeker zes keer gebeurd. Elke keer dat AOL zijn software wijzigde om Messenger de toegang te ontzeggen, heeft Microsoft zijn applicatie ook aangepast om die blokkade weer te omzeilen. De twee bedrijven voeren nu dus een uitputtingsslag waarbij er om de paar uur weer een nieuwe Messenger-versie uitkomt om compatibel te kunnen blijven met de gewijzigde AOL-software.
Ondertussen hindert AOL met deze afwering niet alleen concurrent Microsoft, maar ook zijn eigen lobby-activiteiten om hogesnelheids-netwerken voor Internet 'open' te krijgen. De online-dienst probeert namelijk actief exclusieve overeenkomsten voor toegang tot hogesnelheids-netwerken uit te bannen. Kabelmaatschappijen eisen veelal van klanten dat die niet alleen bandbreedte bij hun inkopen, maar ook Internet-diensten als email en het huisvesten van websites.
AOL lijkt hierdoor bij voorbaat uitgesloten te worden van toegang tot hogesnelheids-infrastructuren voor Internet. Het bedrijf zou dan namelijk concurreren met het telecommunicatiebedrijf dat de kabelcapaciteit levert. De lokale overheid in San Francisco stemt vandaag over deze kwestie, waarbij met name AT&T en AOL in het voetlicht staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.