CA versterkt e-commercie offensief

Computer Associates (CA), in grootte de vierde Amerikaanse software-producent, brengt nieuwe producten voor e-commercie uit in het kader van zijn streven om complete oplossingen voor e-handel te bieden.

Voorzitter Charles Wang startte de presentatie tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie van CA in New Orleans door met een motor over algemeen directeur Sanjay Kumar heen te springen - en als het Wang zelf niet was, dan is het een stuntende dubbelganger geweest. Volgens Wang zijn er maar twee soorten bedrijven in de e-commercie: snelle en dode.
De nieuwe producten zijn de bèta-versie van Jasmine TND (The Next Dimension), Etrust voor webbeveiliging en Unicenter TNG voor Internet-management. Jasmine TND wordt gebruikt bij het ontwikkelen van software voor toepassingen die met Internet te maken hebben. Etrust is het veiligheidsprogramma voor e-commercie, en biedt onder meer brandschermen, antivirus-functies, vpn's (virtual private network), en inspectie van inhoud.
Volgens Wang hebben enkele banken Etrust al aangeschaft. Dit product voldoet aan de eisen van het Online Certificate Status Protocol, dat ook gebruikt wordt door het conglomeraat van tien internationale banken voor hun e-commercie klant-identificatie-certificaten, onder de naam Identrus. Dit bedrijf is twee weken terug met een certificaten-proef gestart. CA is het eerste grote softwarebedrijf dat aansluit op dit product.
Unicenter, CA's voornaamste product, is bedoeld voor het beheren van complexe netwerken. Deze software breidt zich nu uit in de richting van Internet. CA biedt ook faciliteiten om 'public key'-infrastructuur te beheren, gebaseerd op de wetten van het land van levering, aangezien het de producten wereldwijd levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.