NGIO-groep publiceert complete specificaties

Intel en zijn partners publiceren vandaag de eerste complete specificatie van de Ngio-architectuur (Next Generation Input/Output). Concurrent Future I/O heeft meteen aangekondigd sneller op de markt te komen, namelijk eind van het jaar, en meer snelheid en bandbreedte te bieden.

De details van de specificatie vormen de blauwdruk voor de componenten ervan. Dat zijn onder meer 'host channel adapters', fysieke verbindingen, schakelaars, 'target channel adapters', 'fabric services' en een programma-infrastructuur. Daarmee kan de productie een aanvang nemen. Die zal onder andere geschieden bij Sun, Dell, Siemens, Hitachi en NEC. Pas eind dit jaar is een werkend product te verwachten.
Met Future, waarin Compaq en HP de hoofdrol spelen, is een continue strijd aan de gang. Future claimt veel sneller te werken dan de 2,5 Gbps die Ngio haalt, namelijk 10 Gbps in beide richtingen. Ngio Forum heeft een ontwikkelaars-conferentie gepland van 28 tot 30 september in Newport Beach (CA), voor zowel leden als niet-leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.