ICANN stopt inning voor domeinregistratie

Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) stopt voorlopig met de invordering van de verplichte bijdrage van één dollar per geregistreerde domeinnaam.

Bovendien zal de komende bestuursvergadering in het openbaar plaatsvinden. Esther Dyson, de interim-voorzitter, bevestigt dit in een brief aan het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken.
Aanstaande donderdag houdt het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een hoorzitting over de beschuldiging dat Icann zijn macht misbruikt heeft. Die zitting is het gevolg van intensief lobbywerk door NSI, dat meent zijn monopolie op het registreren van domeinnamen door de Icann kwijt te zijn geraakt.
De non-profit-organisatie Icann vraagt nu de regering wel meteen om een nieuwe inkomstenbron, om de komende maanden door te komen. De volgende vergadering vindt plaats op 26 augustus in Santiago in Chili. Op 4 november volgt een vergadering in Los Angeles. Het aantal bestuursleden zal dan gestegen zijn van tien tot negentien.
Volgens een rapport van de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission) moet Internet vrij van regulering blijven om de groei ervan te waarborgen. Juist door de terughoudendheid van de FCC heeft het net kunnen groeien, zo stelt het rapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.