Jobs maakt Macworld toneel van show

De halfjaarlijkse Macworld-expositie van Apple is gisteren van start gegaan in New York. De Macintosh-fabrikant had, zoals gebruikelijk, een reeks aankondigingen in petto. De meest opvallende waren de iBook, Quicktime TV, verbeteringen aan het Mac OS en steun van softwareleveranciers.

De bebaarde Steve Jobs, interim-president, maar de facto leider van Apple, begon de show in een jongere, geschoren uitvoering. Acteur Noah Wyle, bekend van de ziekenhuis-soap ER, gaf een korte impressie van zijn rol als Jobs in de recente televisiefilmPirates of Silicon Valley, die gaat over het leven van Jobs en Bill Gates. De imitatie-Jobs kondigde aan dat Apple weer met 'waanzinnig goede' producten op de proppen zou komen.
Direct daarop nam de echte Jobs het roer weer over en vertelde hij de verzamelde gelovigen over de 'waanzinnig goede' producten die Wyle had beloofd. Allereerst werd de consumentenlaptop iBook onthult, waarna het Quicktime TV-initiatief voor 'multimedia-internet-uitzendingen' uit de doeken werd gedaan.
Apple heeft overeenkomsten gesloten met onder andere BBC World News, Bloomberg Television, Fox Television, Disney en ABC News. De computerfabrikant gaat hiermee de concurrentie aan met softwareleverancier Real Networks. Vervolgens demonstreerde Jobs de verbeterde zoektechnologie Sherlock 2. Deze wordt opgenomen in het Mac OS 9, dat in oktober moet uitkomen. Dat besturingssysteem bevat in totaal vijftig nieuwe mogelijkheden en zal honderd dollar kosten, vertelde Jobs.
Tot slot benadrukte de Apple-leider de groeiende steun van software-ontwikkelaars voor het Macintosh-platform. Onder meer Adobe, IBM, Microsoft, Connectix, Virtual Source en Aladdin Systems toonden nieuwe applicaties. IBM heeft samen met Apple zijn spraaksoftware Viavoice vertaald naar het Mac OS. Ook hardwareleveranciers zetten hun beste beentje voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.