Microsoft belooft nieuwe Mac-software

Microsoft brengt komende herfst verbeterde Macintosh-versies uit van zijn webbrowser, email-programma en tekstverwerker Word. Die nieuwe uitvoeringen zullen dan flink wat functies bevatten die nog niet aanwezig zijn in de Windows-versies.

Dit maakte Microsoft bekend op de Macworld-expositie, die nu plaatsvindt in New York. De softwareleverancier gaf daar alvast wat voorproefjes van zijn Internet Explorer 5, Outlook Express 5 en een editie van Word 98 speciaal voor de populaire iMac van Apple. Ook die eerstgenoemde twee - gratis- programma's zijn volgens de maker specifiek bedoeld voor iMac-gebruikers vanwege de verbeterde gebruiksvriendelijkheid.
Overigens stelt Microsoft dat het de grootste ontwikkelaar van Macintosh-software is. Verder werkt het bedrijf van Bill Gates aan een Mac-versie van zijn kantoorpakket Office 2000, dat ook fors vooruitloopt in functionaliteit in verhouding tot de PC-versie.
Softwareleverancier Corel greep de Macworld-expositie eveneens aan om nieuwe versies van zijn Mac-software te introduceren. De Office Print 2000-, Print House 2000- en Custom Photo-softwarepakketten zijn bedoeld voor consumenten, studenten en het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast kondigde Corel aan op 16 augustus een gratis verbeteringspakket voor zijn tekstverwerker Wordperfect 3.5 uit te brengen. Die software stamt nog uit augustus 1997 en krijgt nu wat moderniseringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.