NSI weert cyberkrakers via betalingsbeleid

Network Solutions (NSI), beheerder en registreerder van Internet-domeinnamen, heeft op de valreep zijn betalingsmodel aangepast. Het bedrijf vangt al enige tijd toenemende kritiek op zijn beleid klanten toe te staan een domeinnaam te reserveren zonder daarvoor te hebben betaald.

Dit beleid wordt vandaag onder de loep genomen door een Senaatscommissie van de Amerikaanse overheid. Critici menen dat praktijk, die al vijf jaar bestaat, speculanten in staat stelt en zelfs aanmoedigt namen te claimen met als enige doel die later weer door te verkopen voor een forse winst (cyberkraken).
NSI's beleid staat de laatste weken onder meer druk, van de nieuwe domeinnaam-registreerders, die zijn benoemd door Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). De regering Clinton heeft vorig jaar de non-profit organisatie Icann aangewezen om de administratie van domeinnamen over te nemen van het commerciële NSI. Die organisatie eist echter dat de registreerders vooraf betalen voor de reservering van domeinnamen.
De nieuwe concurrenten voor NSI stellen dat de 'krediet-verstrekking' van die oud-monopolist oneerlijke concurrentie vormt. NSI zegt echter dat het deze beleidswijziging niet doorvoert vanwege pressie, maar simpelweg om cyberkraken te voorkomen en het registratieproces makkelijker te maken voor zijn klanten. "Wij hadden deze verandering al een maand geleden gepland", aldus woordvoerder Brian O'Shaughnessy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.