Oracle koopt Thinking Machines helemaal op

Oracle neemt alle technologie en activa van Thinking Machines over. Beide partijen wensen de overnameprijs niet bekend te maken. Waarnemers schatten dat Oracle 4,7 miljoen dollar uittrekt voor de acquisitie.

Thinking Machines ontwikkelt programmatuur waarmee consumptiepatronen in kaart te brengen en te voorspellen zijn. Bij het bedrijf werken 33 mensen, die allemaal overstappen naar Oracle. Volgens topman Bob Deretti van Thinking Machines kwam Oracle, waarmee zijn bedrijf sinds een jaar samenwerkt, met de vraag of het de onderneming kon overnemen.
Thinking Machines is in 1983 opgericht als supercomputer-bouwer. Het kon allerlei financiële problemen slechts overleven door het hardwaredeel van de activiteiten af te stoten. IBM en Neovista waren de belangrijkste concurrenten van Thinking Machines.
Met de acquisitie denkt Oracle zijn dienstenpakket voor bedrijven die met e-handel willen beginnen te verbreden. Daarbij gaat het vooral om Darwin. Dit softwareproduct zet informatie over het gedrag van bezoekers van sites om in voorspellingen over het toekomstige (koop)gedrag. Oracle zal deze programmatuur integreren in zijn erp-applicaties en zijnbusiness intelligence-software. "Met de explosie van informatie op Internet, vooral waar het gaat om doelgerichte advertenties en de manier waarop je gegevens over klanten wilt verzamelen, is data-mining essentieel", stelt Michael Howard, hoofd van Oracle's bedrijfsonderdeel Gegevensopslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.