MDC introduceert standaard voor metadata

De Meta Data Coalition (MDC), waar Microsoft en twintig andere software bedrijven lid van zijn, is een nieuwe standaard voor Metadata overeengekomen, het MDC Open Information Model.

OIM is een manier om grote hoeveelheden data op te slaan, waarbij de gegevens herkend kunnen worden door kennismanagement-software en andere tools van verschillende producenten.
OIM bestaat uit een applicatie voor kennismanagement die de gebruiker van een kennismanagementsysteem helpt gemakkelijker informatie op te halen. Een ander onderdeel van OIM is het 'business engineering'-model, waarmee gebruikers de voortgang en doelstellingen van een bedrijf kunnen analyseren. Het derde onderdeel is het 'business rule'-model, waarmee metadata te gebruiken zijn voor uitwisseling met tools voor analyse van dergelijke regels, omgevingen voor het modelleren van bedrijfsprocessen en werkstroomsoftware.
MDC is hiermee iets eerder dan OMG (Object Management Group), een concurrerende organisatie die eveneens werkt aan nieuwe standaarden voor metadata. Onder andere IBM en Lotus maken deel uit van OMG. Men hoopt dat op termijn een brug tussen de twee concurrerende standaarden wordt geslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.