Excite@Home en Imall in elektronische handel

Excite@Home neemt het bedrijf Imall over. Imall biedt zijn klanten diensten voor de ontwikkeling van elektronische handel. Internet-portaal Excite@Home betaalt voor het bedrijf uit Santa Monica in de staat Californië 425 miljoen dollar in aandelen.

Excite@Home sloot tevens een overeenkomst met First Data Merchant Services. De twee gaan samen bedrijven die hun producten voor het eerst langs elektronisch weg aanbieden, helpen om dat zo snel mogelijk te kunnen doen. Imall moet hierin een belangrijke rol gaan spelen. First Data bezit 11 procent in Imall.
Het gezamenlijke product wordt aangeboden via @Work, het bedrijfsonderdeel van Excite@Home dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf. Het portaal rekent erop veel van de etalages van Internet-winkels te kunnen huisvesten.
Om de overname van Imall te betalen, geeft Excite@Home 8,3 miljoen aandelen uit. Deze gaan naar aandeelhouders Imall, die voor ieder stuk 0,46 aandeel Excite@Home ontvangen. Houders van 40 procent van de aandelen Imall- waaronder First Data en chief executive officer Richard Rosenblatt van Imall - hebben hun steun aan de overname toegezegd. De transactie moet voor het eind van het jaar rond zijn.
Excite@Home boekte afgelopen jaar een omzet van 154 miljoen dollar; Imall kwam niet verder dan 1,6 miljoen. Geen van beide is winstgevend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.