Ontslagronde bij Oracle in Europa op komst

De Europese organisatie van Oracle kan de komende maanden een forse ontslagronde verwachten. In een interne e-mail kondigt de Europese directeur Pier Carlo Falotti aan fors te gaan snijden in zijn organisatie.

Oracle-topman Larry Ellison heeft volgens het Engelse IT-blad Computing vorige maand een bijeenkomst belegd met de Europese top van het bedrijf. Gespreksonderwerp: het afslanken van de organisatie. Deze maatregel is noodzakelijk om de organisatie slagvaardig te maken op nieuwe markten als elektronische handel en customer relationship management.
Falotti heeft na de bijeenkomst zijn managers verboden nieuw personeel aan te nemen of te vervangen. Zulks is uitsluitend toegestaan met zijn persoonlijke goedkeuring. Oracle heeft in Europa 11.500 mensen in dienst. Verder roept Falotti op tot een grondige herziening van het personeelsbestand.
Marktkenners verwachten een forse ontslagronde, zeker binnen de Engelse tak. De maatregelen blijven echter niet bij ontslagen alleen. De Europees directeur heeft ook reizen naar de Verenigde Staten afgeschaft, mits er klanten worden bezocht. Verder wordt er gekort op onkostenvergoedingen.
Deze actie om te snijden in het kostenniveau vindt zijn oorsprong in de ambitieuze doelstellingen van Larry Ellison. Deze heeft beleggers en anderen in de financiële wereld onlangs beloofd over een periode van twee jaar één miljard dollar aan de winst toe te voegen. Het laten groeien van de omzet en het tegelijkertijd drukken van de kosten lijken hiervoor het recept te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.