CA groeit en integreert Platinum

De gepresenteerde financiële cijfers van softwareleverancier Computer Associates liggen in lijn met de verwachtingen van analisten. De omzet in het eerste fiscale kwartaal nam met 17 procent toe, van 1,04 miljard naar 1,22 miljard dollar.

Daarbij moest het bedrijf als gevolg van de acquisitie van Platinum een verlies in boeken schrijven van 431,9 miljoen dollar. Zonder de eenmalige 'Platinum-afschrijving' van 646 miljoen dollar zou de kwartaalwinst zijn uitgekomen op 214 miljoen.
CA meldt dat de omzetgroei vooral is gerealiseerd door client/server-producten en dienstverlening. Bovendien maakte de altijd op acquisitie zijnde software-onderneming zijn plannen met Platinum bekend. "Minder dan twee maanden na het afronden van de overname kan ik melden dat we de producten van Platinum blijven ontwikkelen en verbeteren, en we ze op termijn gaan integreren met CA-producten", aldus Sanjay Kumar, na Charles Wang de tweede man bij het bedrijf.
Tot slot annonceerde CA de beschikbaarheid van de beheersoftware Unicenter op het open source-platform Linux. Ook de database Ingres II en de Internet beheertool Manage IT kunnen draaien op het populaire en gratis platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.