Rechter vraagt over AOL-Netscape

Rechter Thomas Jackson heeft gisteren opnieuw aandacht gevraagd voor de overname van Netscape door America Online (AOL) en de samenwerking van dit tweetal met Sun. De magistraat deed dit tijdens de getuigenis van econoom Franklin Fisher, de laatste getuige van de overheid in de rechtszaak tegen Microsoft.

Jackson refereerde aan een interview met AOL-voorzitter Steve Case. Daarin stelde de topman dat de overname weinig invloed heeft op de rechtszaak en op de positie van Microsoft op de markt van de besturingssystemen en browsers. De rechter vroeg Fisher of hij de mening van Case deelt. De professor aan het Massachusetts Institute of Technology gaf aan dat dit het geval is. Jackson vroeg vervolgens aan beide partijen of zij Case als getuige zullen oproepen. Microsoft en Justitie hebben allebei de mogelijkheid om twee aanvullende getuigen op te roepen. De advocaten van beide partijen antwoordden pas na afloop van het verhoor van Microsofts getuigen een beslissing te nemen over de aanvullende oproepen.
Ondertussen probeert Microsoft professor Franklin af te schilderen als een man die weinig verstand heeft van de computerindustrie. Zoals eerder deze rechtszaak speelt de software-fabrikant op de man. Topjurist Brad Smith van Microsoft gaf in december aan in een interview metComputable dat de aarde van de rechtszaak, waarbij iedere partij een beperkt aantal getuigen mag oproepen, dit soort persoonlijke aanvallen met zich meebrengt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable