Java domineert volgens programmeurs in 2002

Sun Microsystems' Java ligt op koers om tegen het jaar 2002 de dominante programmeertaal te worden. Dit blijkt uit een enquête onder de bezoekers van de Application Development 99-conferentie die deze week plaatsvond in Londen.

Zestig procent van de ondervraagde honderdtwintig programmeurs gaf aan dat Java de voornaamste ontwikkeltaal zal zijn binnen de komende drie jaar. Analist Gary Barnett van marktonderzoeker Ovum onderschrijft deze mening. "De redenen waardoor Java dominant zal worden, zijn een combinatie van technische voordelen en politiek. Het is breed erkend dat Java makkelijker is dan C++ en dat het een goede algemene taal is voor zakelijke applicaties met ondersteuning door veel leveranciers."
Uit de enquête blijkt ook dat de bezoekers die Java reeds hebben gebruikt voor de ontwikkeling van een productiesysteem, wel op enkele problemen zijn gestuit. De voornaamste daarvan zijn de snelle evolutie van het platform, wat noodzaakt tot forse aanpassingen, en de relatieve onvolwassenheid van de taal.
Ook factoren als bezorgdheid over het prestatieniveau en het gebrek aan experts zorgen voor terughoudendheid met betrekking tot Java-projecten. Toch is Barnett optimistisch: "Ik heb nog nooit een technologie gezien die zo snel is gegroeid van substantieloze hype naar een levensvatbaar en concreet platform. Dat Java er nu nog drie jaar over doet om dominant te worden, komt doordat er nog gewacht moet worden op de beschikbaarheid van expertise en ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.