Compaqs zoektocht naar ceo bijna voorbij

De speurtocht van Compaq Computer naar een nieuwe president lijkt bijna voorbij. Volgens diverse berichten hakt het bedrijf op 28 juli de knoop door, wanneer het de financiële resultaten voor het tweede kwartaal bekendmaakt.

Er circuleren al enige tijd namen van mogelijke en waarschijnlijke kandidaten voor de toppositie bij Compaq. Favoriet lijkt op dit moment Peter Hallman te zijn. Deze man is voormalig president en operationeel directeur van technologiefirma TRW dat producten levert aan de Amerikaanse auto-, defensie- en ruimtevaartindustrie. Hellman nam in januari dit jaar ontslag na de overname van Lucas Varity door TRW.
Een andere naam die veel opduikt in berichtgeving over het leiderschap van Compaq, is Larry Weinbach. Deze huidige president van Unisys wordt verantwoordelijk geacht voor het forse herstel van deze voormalige mainframefabrikant. Weinbach presenteerde eind vorige week de financiële resultaten voor het tweede kwartaal. Unisys boekte een netto winst die 33 procent was gestegen naar 120 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.