Microsoft en EDS doen samen diensten

Microsoft en Electronic Data Systems (EDS) onthullen vandaag een samenwerking voor het bieden van netwerkdiensten aan bedrijven. Deze dienstverlening moet Microsoft-producten combineren met de ontwerp-, implementatie- en ondersteuningskennis van EDS.

Microsoft begint met deze stap aan de opwarming van de bedrijfsmarkt voor zijn aanstaande Windows 2000. Dat zware besturingssysteem moet deze herfst uitkomen. Ook mikken beide bedrijven met dit samenwerkingsverband op de groeiende markt voor elektronische commercie en de dienstverlening daarvoor.
Analisten menen dat het veelzeggend is dat EDS, reeds langere tijd een grote partner van Microsoft, zo breed uitpakt met deze alliantie. De twee bedrijven werken al twaalf jaar samen aan diverse projecten, maar dit is de eerste keer dat ze een formeel samenwerkingsverband optuigen.
"EDS heeft Microsoft-producten geïnstalleerd bij veel van zijn grote klanten, maar ze verbreden nu de relatie met Microsoft. Dat is een teken dat die softwareleverancier een rol speelt bij grote bedrijven", meent analist Seymour Merrin van marktbureau Merrin Information Systems. "Dat ze dit zo publiekelijk doen, is in wezen een oproep aan de markt om mee te gaan met Windows 2000."
Ondertussen heeft Microsoft gisteren de beschikbaarheid van Service Pack 6 voor Windows NT 4.0 aangekondigd. Dit pakket met voornamelijk lapmiddelen en ook wat nieuwe functionaliteit is momenteel alleen te downloaden van de technische bèta-sites voor grote klanten. De software moet binnen twee maanden algemeen verkrijgbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.