Api's voor opslagbeheer via Jini en Java

Sun Microsystems combineert zijn Java-technologie Jini met Enterprise Java Beans (Ejb) om api's (application program interfaces) te maken voor het beheer van opslagsystemen. Dit initiatief droeg eerst de naam Project Storex Java en heet nu Jiro.

Sun wil met deze uitbreiding van het bereik van Java met name de opbloeiende markt voor glasvezel-san-systemen (storage area network) benaderen. Door Jiro nu publiekelijk te onthullen, gaat Sun mee in de reeks San-gerelateerde aankondigingen die computerfabrikanten en opslagleveranciers de laatste tijd maakten.
Jiro combineert het object-georiënteerde ontwikkelmodel van Ejb met de gedistribueerde diensten van Jini. Jiro draait op een Java Virtual Machine (Jvm) en biedt mogelijkheden voor het bijhouden van logbestanden, het afhandelen van transacties en het vastleggen van bronnen. Deze nieuwe Java-software valt ook onder Suns semi-open Java Community Proces.
Het bedrijf wil opslagleveranciers en ontwikkelaars van beheerprogrammatuur voor opslagsystemen overhalen gebruik te maken van de Jiro-api's. Sun heeft al een handjevol, nog onbekende medestanders. Vooralsnog doen Computer Associates, Tivoli, EMC, Microsoft en Hewlett-Packard echter niet mee aan Jiro. De Jiro-api's verkeren momenteel nog in de 'recensie-fase' en moeten in augustus als beta verkrijgbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.