America Online geeft broncode webserver vrij

America Online (AOL) geeft de broncode vrij van zijn AOLserver 3.0 voor 'open source'-ontwikkeling. De online-dienst van dit bedrijf draait voor een deel op die webserversoftware.

Door het nemen van deze stap is AOL het nieuwste bedrijf in een reeks commerciële ondernemingen die de wateren van 'open source' uitproberen. "Dit maakt het mogelijk dat AOLserver wordt verbeterd en bijgehouden door de mensen die het gebruiken. Toepassingen van die software kunnen variëren en dat kan veranderingen vereisen", zegt Roy Fielding, voorzitter van de Apache Software Foundation. Apache is een veelgebruikte 'open source'-webserver.
De nu vrijgegeven AOL-software was al langere tijd gratis verkrijgbaar, maar dan alleen als reeds gecompileerd programma. Externe ontwikkelaars en gebruikers hadden geen toegang tot de broncode om zo het product aan te kunnen passen. Ondertussen kampt AOL-dochter Netscape met tegenvallende resultaten van zijn 'open source'-project Mozilla, waarbij het de code van zijn Navigator-browser heeft vrijgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.