SAP beschuldigd van handel met voorkennis

De Duitse beursautoriteiten en het Openbaar Ministerie aldaar heeft erp-leverancier SAP beschuldigt van aandelenhandel met voorkennis.

Tijdens een routinecontrole op 'onregelmatigheden' in de handel van zowel aandelen als opties, kwam aan het licht dat kort voor de presentatie van de financiële resultaten over 1998 het transactievolume in SAP-aandelen hoger was dan normaal. De koers zakte.
Het onderzoek werd in januari gestart door de Duitse beurswaakhond. Deze droeg de resultaten van het voorlopige onderzoek vervolgens over aan het Openbaar Ministerie. SAP woordvoerder Moritz Gundolf bevestigt dat de onderzoeken plaatsvinden en verklaarde dat het erp-bedrijf alle benodigde informatie aan de autoriteiten heeft verstrekt.
In 1997 deed zich een vergelijkbaar incident voor bij SAP. Toen werden 34 mensen binnen en buiten de onderneming verdacht van aandelenhandel met voorkennis. De zaak liep uiteindelijk met een sisser af: slechts vier verdachten moesten een boete betalen. Het onderzoek tegen een aantal verdachten in die zaak is overigens nog steeds niet afgerond.
De afgelopen dagen heeft de beurskoers van SAP een duikeling gemaakt van 10 procent. Financiële analisten wijten de koersval aan de aanhoudende geruchtenstroom rond de nieuwe voorkennis-zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.