Intels Katmai heet nu Pentium III

De nieuwe generatie chips van processorbouwer Intel - nu bekend als Katmai - krijgt de naam Pentium III. Dit bevestigden bronnen nabij de producent. Het is de vijfde keer dat Intel deze meest succesvolle merknaam gebruikt voor een processorgeneratie.

De Katmai wordt de nieuwe standaard chipreeks van Intel. Het is gebaseerd op de Pentium II, maar bevat zeventig extra instructies die prestaties op multimedia-gebied verbeteren. Zo kan een computer meer frames per seconde tonen. De processor staat gepland voor begin maart 1999 en zal uitkomen met kloksnelheden van 450 en 500 megahertz. Eind dit jaar moet het een snelheid van 600 MHz halen. De processor zal aanvankelijk vijfhonderd dollar kosten; naar verwachting is dat aan het eind van het jaar gedaald tot tweehonderd dollar.
Dat de keuze van de naam uiteindelijk toch weer op Pentium uitkwam, wijt Paul Otellini, topman bij de fabrikant, aan het vertrouwen dat deze naam heeft opgebouwd. Sinds 1990 lanceerde het bedrijf de Pentium, de Pentium Pro, de Pentium MMX en de Pentium II. Een ander voordeel is kostenbesparing. Er hoeft nu geen geld uitgegeven te worden aan campagnes om een nieuwe naam bekendheid te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.