HP komt met 'slanke client'-terminals

Hewlett-Packard komt in het najaar met een nieuwe serie 'slanke client'-terminals. Ook zal het concern op termijn een serie functiegerichte 'handheld' PC's op de markt brengen.

De nadruk op de verkoop van meer 'slanke' computers maakt onderdeel uit van de strategie van HP. Die zegt dat nieuwe apparatuur het aan gebruikers - ook op afstand - mogelijk moet maken toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens.
Hewlett-Packard kan momenteel drie slanke PC's leveren in de Netvectra-lijn. De drie, die slechts in processorcapaciteit verschillen, gebruiken het Citrix ICS-protocol om toegang te geven tot Windows NT toepassingen. De nieuwe producten van HP krijgen mogelijkheden voor Internet-gebaseerde diensten en bedrijfseigen toepassingen. Ook de Windows-versie wordt vernieuwd. "Klanten willen toegang tot hun Internet-gebaseerde applicaties of gegevens op hun vaste mainframesystemen. Dat is wat de nieuwe terminals mogelijk zullen maken", aldus Dan Gates, 'market development manager' voor slanke clients. Later dit jaar worden de functiegerichte PC's aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.