Intergraph en Praegitzer in strijdperk

Praegitzer Industries en Intergraph staan tegenover elkaar voor de rechtbank. De eerste, producent van printplaten, eist 25 miljoen dollar vanwege het verstrekken van onjuist informatie door de laatste. Een maand geleden klaagde Intergraph nog Praegitzer aan wegens contractbreuk.

Praegitzer kocht vorig jaar een fabriek in het Amerikaanse Huntsville van Intergraph. Het betaalde daarvoor zestien miljoen dollar en zou printplaten blijven leveren.
De relatie tussen de twee verslechterde toen de eerste besloot twee van zijn zes fabrieken te sluiten. Sindsdien verlangt Praegitzer compensatie van Intergraph, omdat dit bedrijf bepaalde onjuiste financiële informatie zou hebben verstrekt.
De verkopende partij zou bijvoorbeeld hebben gesteld dat de fabriek voor 15,2 miljoen dollar had geproduceerd in de tien maanden tot november 1997. In die periode zouden 76,66 platen zijn gemaakt. Praegitzer bestrijdt nu deze cijfers. "Ze zijn opgepept." Volgens Praegitzer leidde dat tot een schade van meer dan 25 miljoen dollar. De producent, met een hoofdkantoor in Tualatin in de staat Oregon, zag zich genoodzaakt de fabriek te sluiten en honderdvijftig mensen op straat te zetten.
Intergraph verwierp de claim en verlangt van de rechter dat deze vastlegt dat het aan al zijn verplichtingen heeft voldaan. Later voegde het daar aan toe Praegitzer printplaten van tweede keus had geleverd.
Ondanks de beschuldigingen over en weer zetten de twee hun zakelijke relatie voorlopig voort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.