Disney wil Infoseek volledig overnemen

Disney wil de Internet-bedrijven Buena Vista Internet Group (Bvig) en Infoseek samenvoegen. Dit wordt mogelijk na de verwerving door Disney van de aandelen Infoseek die het nog niet heeft. De bundeling gaat verder onder de naam Go.com, wat ook de naam is van een Internet-portaal dat de twee bedrijven afgelopen jaar openden.

Disney verwacht met de samenvoeging te kunnen besparen op het management en andere operationele middelen. Ontslagen worden verwacht. Verder rekent het bedrijf erop zodoende de mogelijkheden van het Disney-concern - en de sterke naam -beter te benutten op Internet. Aan de beurs in New York gaat het fusiebedrijf verder onder de naam Go.
Disney kocht vorig jaar een aandeel van 42 procent in Infoseek, één van de eerste generatie Internet-bedrijven. Het biedt andere aandeelhouders 1,15 aandeel in Go voor één aandeel Infoseek. Op die manier verwacht Disney een belang van 72 procent in Go op te bouwen. Aandeelhouders Infoseek reageerden, anders dan die van Disney, licht teleurgesteld op het bod. Het amusementsconcern rekent erop de transactie voor het eind van het jaar af te ronden.
Vertegenwoordigers van Go verwachten dat het bedrijf in het lopende boekjaar een omzet zal boeken van 350 miljoen dollar. Tweehonderd miljoen daarvan hangt direct samen met Internet. Deze activiteiten bestaan ondermeer uit de Disney-catalogus, het online-reisbureau, Family.com, de pagina's van de televisiezender ABC en zijn kabelnet Espn, en Oscar.com. Disney-topman Michael Eisner heeft naar eigen zeggen geen termijn gesteld waarbinnen Go winstgevend moet zijn. Wie Go gaan leiden, is vooralsnog onduidelijk. Topman Harry Motro van Infoseek vertrekt.
Verder kondigde Disney vorige maand aan een belang te nemen in Ecompanies, een bedrijf opgezet door Jake Winebaum, ook grondlegger van de Internet-aanwezigheid van Disney.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.