Microsoft stapt in Canadese kabeltelevisie

Microsoft investeert ruim vierhonderd miljoen dollar in Rogers Communications als onderdeel van een nieuwe samenwerking met deze Canadese aanbieder van kabeltelevisie. Rogers zal Microsofts settop-box systeem gaan gebruiken.

Naar verwachting ten minste één miljoen Canadese huishoudens zullen in de nabije toekomst de beschikking krijgen over de digitale diensten die de twee via breedbandkabel gaan aanbieden, waaronder Internet via de televisie en abonnee-video. Deze diensten moeten vanaf begin volgend jaar voor de aangeslotenen beschikbaar komen. Rogers beschikt over 2,3 miljoen kabelaansluitingen. Rogers en Microsoft zullen ook samen een email-dienst gaan bieden onder de naam Rogers, met Microsoft-techniek.
Volgens Ted Rogers, president en chief executive officer van Rogers Communications, zou zijn bedrijf ook voor de techniek van Microsoft gekozen hebben zonder diens investering.
De relatie tussen de twee bedrijven heeft veel weg van andere samenwerkingsverbanden van Microsoft, waarbij investeringen samen gingen met het overnemen van techniek. In mei kondigde Microsoft aan vijf miljard dollar te investeren in AT&T. Ook nam het concern belangen in de Britse bedrijven Telewest en NTL, in Wink Communications (dat interactieve diensten ontwikkelt voor conventionele kabel) en in het consortium Road Runner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.