PSINet legt glasvezelnet aan

PSINet investeert fors in een nieuw glasvezelnetwerk in Europa en Azië. Het net van de aanbieder van Internet-diensten krijgt een STM-1-capaciteit (155 Mbit per seconde).

Het netwerk bestaat uit twee gedeelten, waarvan het ene goeddeels Europa afdekt en het andere de belangrijkste Aziatische steden verbindt. Het 'Europese' netwerk - met een lengte van 21 duizend kilometer) zal door verschillende leveranciers worden aangelegd. In Azië - met verbindingen naar Groot-Brittannië, Italië en Spanje goed voor ruim 27 duizend kilometer glasvezel - is FLAG (Fiberoptic Link Around the Globe) belast met de bouw. Via dit netwerk zal ook de verbinding met Noord-Amerika worden gelegd. PSINet verwacht dat het zijn netwerk binnen drie maanden 'wereldomspannend' heeft. Via de nieuwe verbindingen wordt het onder meer mogelijk vanuit Nederland rechtstreeks met Azië te internetten.
Hoeveel PSINet in de glasvezels stopt is niet bekendgemaakt. Harry Hobs, Europees bestuursvoorzitter van het bedrijf, rekent op een daling van de netwerkkosten voor zijn onderneming van negentig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable