Ericsson zet topman Nilsson aan de kant

Directeur Sven-Christer Nilsson vertrekt bij Ericsson. Het Zweedse telecombedrijf maakte dit gisteren bekend. De topman moest zijn functie neerleggen, omdat hij de reorganisatie van de onderneming in de ogen van de directie te traag doorvoerde.

De Raad van Bestuur raakte ongeduldig en vroeg Lars Ramqvist, de voorganger van Nilsson, de leiding tijdelijk over te nemen. Ericsson hoopt met Ramqvist weer groeicijfers van 30 procent te kunnen presenteren, zoals de nieuwe directeur in zijn vorige achtjarige regeerperiode deed.
Nilsson was slechts vijftien maanden directeur van Ericsson. Voordien was hij al enige jaren werkzaam bij het bedrijf. Nilsson ging vorig jaar voortvarend van start en kondigde een grote reorganisatie aan, waarbij elfduizend functies komen te vervallen. Deze ingreep was in zijn ogen noodzakelijk om Ericsson voor te bereiden op de 'nieuwe telecomwereld', waar datacommunicatie, draadloze toepassingen en op IP gebaseerde technologieën centraal staan. De Zweed moest echter tegenvallende resultaten presenteren, die in het niet vielen bij de prestaties van concurrent Nokia. In een interview met Computable gaf Nilsson aan de hete adem van de financiële wereld in de nek te voelen. "De reorganisatie is een operatie voor de langere termijn", zei hij twee maanden geleden. Uiteindelijk mag hij dit project toch niet afronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.