Ook gratis Internet-toegang bij Alta Vista

Alta Vista komt met gratis Internet-toegang. Dit melden bronnen die bij de plannen betrokken zijn. Marktkenners speculeren op de algemene introductie van gratis Internet-toegang als gevolg van de plannen van Alta Vista.

De Internet-toegang zal gratis zijn voor gebruikers van het startpakket 1stUp.com. Gebruikers moeten daarvoor wel een hoeveelheid advertenties accepteren.
Het aanbieden van Internet-toegang betekent voor Alta Vista een belangrijke stap: tot dusverre houdt het bedrijf zich alleen bezig met portaalfuncties. De afnemers van het toegangsaanbod van het bedrijf, kort geleden door Compaq verkocht aan de investeringsfirma CMGI, zullen ook veelvuldig gebruikmaken van de eigen Internet-pagina's en zoekfuncties, zo verwacht het bedrijf. Het grote voorbeeld daarbij is America Online
De overname van Alta Vista heeft de ambities van het bedrijf aanzienlijk vergroot; het bedrijf had tot dusver het predikaat dat het rustig aan de weg timmerde. Het bedrijf komt binnenkort met een financiële pagina en met gepersonaliseerde diensten en zal daarmee concurreren met Yahoo! en Excite. Alta Vista zou in deze nieuwe diensten zo'n tien miljoen dollar investeren. Op afzienbare termijn wil Alta Vista ook met een 'microportaal' komen in de vorm van een scherm met nieuws en doorverwijzingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.