Lotus lanceert Notes 5 volgende week

IBM-dochter Lotus Development lanceert de nieuwste versie van zijn groupware Notes/Domino volgende week tijdens de Lotusphere 99-conferentie in Florida. De officiële onthulling van Notes/Domino 5.0 volgt op een fors uitgelopen ontwikkelingscyclus.

Het nieuwe groupware-pakket moest aanvankelijk eind 1997 uitkomen; tegen die tijd verschoof Lotus dat naar de eerste helft van 1998. Lotus wijt de vertragingen aan forse uitbreidingen van de functionaliteiten voor de software. Volgens de leverancier hadden cliënten daarom gevraagd. De tweede publieke bèta-versie van Notes/Domino R5 (release 5) kwam ook later uit - op 15 november - nadat de interne testfase enige maanden was uitgelopen.
Domino 5.0 heeft een nieuwe gebruikersinterface, verbeterdereal-time messaging-mogelijkheden en ondersteuning voor Java-applets. Notes 5.0, voorheen bekend onder de codenaam Maui, combineert Internet e-mail, kalender- en agendafunctionaliteit, beheer van persoonlijke documenten, nieuwsgroepen, webbrowsen en Html-coderen. Dat alles is gecombineerd in één geïntegreerde applicatie die toegang biedt tot servers die draaien op Internet-standaardprotocollen.
Lotus zal op zijn gebruikersconferentie volgende week, versie 1.0 van zijn Sametime-software demonstreren. Deze kwam begin januari uit. Hiermee kunnen gebruikers direct enreal-time communiceren via het web. Het bedrijf levert deze applicatie als een losstaand product en als een toevoeging aan Notes en Domino versie 4.6 en 5.0.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable