SAP levert Microsofts SQL Server 7

SAP hecht zijn officiële goedkeuring aan Microsofts SQL Server 7. De Duitse softwareleverancier gaat die databank voortaan verkopen aan gebruikers van zijn R/3-programmatuur. Volgens analisten zal dit het aandeel van SQL Server in de SAP-markt aanzienlijk opdrijven.

SAP zegt dat versie 7 van SQL Server min of meer op een gelijk niveau staat met de databanken van Oracle en andere grote leveranciers die het Duitse bedrijf al levert aan zijn klanten. Toch adviseert SAP deze oplossing alleen aan de middenmoot van de gebruikers. Deze databank haalt nog niet het niveau van de bovenkant van de R/3-markt.
Verder gaat SAP overigens niet in de wederverkoop van Microsoft-producten, anders dan de Nederlandse concurrent Baan, die alle Microsoft Backoffice-producten levert, waaronder Exchange, Site Server en Windows NT. Bovendien moet SAP eerst nog zijn prijzen bekendmaken voor SQL Server bij zijn eigen software.
Momenteel heeft het bedrijf naar schatting honderd gebruikers die SQL Server 7.0 draaien. Ongeveer 40 tot 50 procent van SAP's verkochte producten draait op NT-applicatieservers. Desondanks gebruikt de meerderheid van zijn klanten nog altijd aparte Unix-machines voor het huisvesten van het databank-deel van de R/3-oplossing. De databank van Oracle bedient 70 procent van de SAP-gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.