Directory Interoperability Forum opgericht

Het Directory Interoperability Forum (Dif), dat vandaag is opgezet door Novell en IBM, telt onder zijn oprichters ook Oracle, IBM-dochter Lotus en de leveranciers van directory- en metadirectory-software Data Connection Limited en Isocor.

"Onze klanten willen dat wij ervoor zorgen dat verschillende soorten directory-software makkelijker informatie met elkaar kan delen", verklaart Chris Stone, vice-president strategische ontwikkeling bij Novell. "Bedrijven werken nu met meerdere directories en kunnen daar niet goed grip op krijgen zonder een algemene directory-standaard."
Het Dif bouwt voort op bestaande open technologieën als Ldap (Lightweight Directory Access Protocol) en Ldup (Lightweight Directory Update Protocol). Daarnaast volgt het forum ook het Den-initiatief (Directory Enabled Network) van de Distributed Management Task Force (http://www.dmtf.org), dat een algemeen formaat moet bieden voor het opslaan van informatie in directories.
Op basis daarvan kunnen applicatie-ontwikkelaars hun producten ontwerpen. Eind dit jaar wil het Dif (http://www.directoryforum.org) met een ontwikkelpakket uitkomen waarmee softwarefabrikanten hun applicaties kunnen voorzien van directory-toegangsmogelijkheden.
Overigens is Ldap al breed geaccepteerd voor het laten samenwerken van netwerken. Die standaard zou echter geavanceerde functies ontberen, zoals de mogelijkheid veranderingen in gegevens die zijn opgeslagen in een directory te repliceren naar andere directories.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.