Nog meer uitstel dreigt voor Merced

De aanstaande 64-bit Merced-processor van Intel lijkt weer vertraging op te lopen, zij het deze keer slechts enkele maanden. De eerste prototypes van deze chip hadden begin vorige maand bij systeemfabrikanten moeten zijn, maar verschijnen nu pas eind augustus.

"Ik hoor van mijn bronnen dat de eerste exemplaren op 1 juni bij ontwikkelaars en computerproducenten hadden moeten zijn. Dat schema is herzien en mikt nu op eind volgende maand", zegt analist Linley Gwennap van Microdesign Resources.
Deze vertraging in de aanloopfase kan enkele maanden uitstel betekenen voor de lancering van de Merced. Dat is lang niet zo veel als de vertraging die de processor vorig jaar opliep. Intel verschoof toen het debuut van de 64-bit chip van eind 1999 naar midden 2000. Het lijkt er nu op dat de uiteindelijke marktintroductie pas in het derde of zelfs vierde kwartaal van volgend jaar zal plaatsvinden.
Dit zal echter wel de aandacht voor Intels 64-bit platform (IA-64) wat eroderen. Bovendien zullen critici zich gesterkt voelen in hun mening dat deze eerste implementatie van IA-64 voornamelijk dienst zal doen als testproduct. Dat staat in schril contrast met de verwachting dat de Merced het zal opnemen tegen de krachtige Alpha- en Ultrasparc-processoren van respectievelijk Compaq en Sun Microsystems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.