Novell onthult metadirectory-product

Novell kondigt vandaag een metadirectory-product aan waarmee zijn Directory Services-software (NDS) kan samenwerken met andere directories in een netwerk. Dit nieuwe interoperabiliteitsproduct heet Virtual Repository.

Daarnaast werkt het softwarebedrijf ook samen met een aantal applicatieleveranciers om te komen tot één aanmeldingsprocedure voor hun toepassingen via NDS.
Deze twee initiatieven moeten de opmars van Novells directory naar een overkoepelend bedrijfsproduct bevorderen. Het gemiddelde middelgrote tot grote bedrijf gebruikt en beheert momenteel tien verschillende directory-diensten voor zaken als gebruikersprofielen, toegangsrechten en applicatievoorkeuren.
Novell-directeur Michael Simpson geeft echter toe dat metadirectories niet de ultieme oplossing zijn voor het beheer van bedrijfsgegevens. "De toepassing van deze technologie is nu nog te vergelijken met het plaatsen van een pleister op een kogelwond." Toch is Novell nu de eerste die een metadirectory-product in de markt brengt.
Enkele dagen terug raakte bekend dat Novell-rivaal Microsoft de Canadese softwarefirma Zoomit overneemt. Deze fabrikant van metadirectory-software biedt technologie waarmee informatie uit verschillende directories is over te hevelen naar andere directories. Microsoft zal die functionaliteit integreren in zijn besturingssysteem Windows 2000, maar niet in de eerste versie die dit jaar nog uit moet komen. Daarmee wil het bedrijf zijn eigen Active Directory bevorderen tot overkoepelend product voor bedrijfsbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.