IBM acquireert serverfabrikant Sequent

IBM neemt serverfabrikant Sequent over voor 810 miljoen dollar. Geruchten over onderhandelingen tussen de twee bedrijven staken al met regelmaat de kop op.

De aandelenkoersen van de twee computerfirma's waren al enige tijd opgeklopt door deze geruchten. Onlangs meldde het Amerikaanse dagbladThe Wall Street Journal dat er fusiegesprekken gaande waren. Zowel IBM als Sequent weigerden commentaar op deze berichten. Analisten speculeerden toen nog over de waarde van Sequent voor IBM.
Een IBM-woordvoerder verklaart nu dat het bedrijf deze koop doet om zijn bereik op het gebied van netwerkservers uit te breiden. Sequent ontwerpt en produceert zware servers die dankzij speciale technologie zijn uitgerust met maximaal 64 Intel-processoren. De nu beklonken overname wordt afgerekend middels een aandelenruil waarbij één aandeel Sequent achttien dollar waard is.
Deze aankoop verstevigt IBM's positie in het Project Monterey, een volgende-generatie versie van Unix die zal ontstaan door het samenvoegen van IBM's AIX, Sequents Dynix en SCO's Unixware. IBM zal de Numa-systemen (non-uniform memory architecture) van Sequent in zijn productreeks plaatsen tussen zijn eigen Intel-servers met maximaal acht processoren en zijn zware RS/6000 Unix-machines. De Amerikaanse handelsautoriteiten moeten de overname overigens nog wel worden goedkeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.