British Telecom moet netwerk openstellen

British Telecommunications (BT) moet concurrenten toegang geven tot zijn netwerk. Dit schrijft Oftel voor, de Britse telecommunicatie waakhond, te vergelijken met de Nederlandse Opta. De organisatie presenteerde vandaag een actieprogramma voor de openstelling.

Op 1 juli 2001 moet het zo ver zijn, aldus Oftel. Doel is het aanbod van diensten voor gegevensoverdracht met hoge snelheid te vergroten. Het overheidsorgaan zal er naar eigen zeggen nauwlettend op toezien dat BT 'faire' prijzen zal rekenen aan nieuwe aanbieders die van het BT-netwerk gebruik willen maken.
BT staat sceptisch tegenover de plannen om zijn Britse spraaknetwerk volledig open te moeten stellen; het bedrijf zou dan nog slechts optreden als verhuurder van infrastructuur. Enthousiaster is het over de intentie van Oftel om dit netwerk uit te bouwen tot een netwerk voor breedbanddiensten. "Oftel heeft een zeer ambitieuze tijdsplanning opgezet waarin regelgeving en operationele zaken moeten worden geregeld", zo stelt BT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.