Export van technologie uit VS eenvoudiger

De Amerikaanse regering wil beperkingen aan de export van hoogwaardige technologie versoepelen. De Amerikaanse industrie had hierom gevraagd.

Zonder de versoepeling zouden Amerikaanse computerverkopers de komende vier jaar vier miljard dollar aan markt verliezen, zo rekende de industrie voor.
Het congres moet zich nog uitspreken over de maatregelen die president Clinton heeft voorgesteld, in reactie op de 'buitengewoon snelle technologische ontwikkelingen in de computerindustrie'. De maatregelen zullen naar verwachting over zes maanden in werking treden.
De maatregelen komen kort nadat een Amerikaans congreslid pogingen tot spionage door China aan het licht bracht. Het land zou ook Amerikaanse computers voor militaire doeleinden inzetten.
Het bedrijfsleven steunt de versoepeling, maar waarschuwt dat deze snel gedateerd zullen zijn. "We hebben behoefte aan een beter systeem om de technologie-exporten te benaderen. Dit systeem moet dynamisch zijn en beantwoorden aan de markt en de technische realiteit", aldus IBM-topman Louis Gerstner.
Volgens de nieuwe regels mogen producenten zonder limieten computers die in staat zijn tot 6,5 miljard handelingen per seconde te verrichten, uitvoeren naar zogenaamde 'niveau drie landen' als China, India, Israël en Rusland. Tot dusver gold de maatregel dat producenten verplicht waren de export naar deze landen te melden voor computers met een capaciteit van twee miljard handelingen per seconde. De nieuwste Intel III-chips naderen deze capaciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.