Pentagon gerust over 2000-wisseling

Het Amerikaanse leger zegt 100 procent klaar te staan om elk computerprobleem dat ontstaat door de millenniumwisseling op te vangen. Het Pentagon uit wel bezorgdheid over de staat van millenniumparaatheid van de Russische nucleaire faciliteiten en wapens.

Dit zei ondersecretaris John Hamre van het Amerikaanse ministerie van Defensie tijdens een persconferentie over de mate van millenniumbestendigheid van het Pentagon. Hamre, optimistisch gestemd, uitte ook zijn vertrouwen over andere cruciale Amerikaanse sectoren, zoals de financiële instituten, de telecommunicatiemarkt en de stroomvoorziening.
Angsten voor onbedoelde raketlanceringen weerlegde hij met de mededeling dat op dit moment 1673 van de 2300 bedrijfskritische militaire computers millenniumbestendig zijn. "Alle systemen zullen gerepareerd zijn tegen middernacht 31 december", aldus de ondersecretaris. "Het ministerie van Defensie zal over 351 dagen nog steeds in staat zijn het volk van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten te beschermen. Er is geen twijfel daarover."
De bedrijfskritische computers van het leger omvatten ondermeer vroege-waarschuwingssystemen en commando- en controlesystemen van nucleaire en conventionele wapens. "We weten niet wat voor problemen zich kunnen voordoen, maar we denken dat die wel mee zullen vallen aangezien wij doen wat het hele land lijkt te doen; er bovenop zitten", aldus Hamre. Hij zei wel bezorgdheid te zijn over de relatieve inactiviteit van Rusland betreffende diens aanpak van het millenniumprobleem.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable