Inschrijving Swift-prijs loopt nog een week

Wie mee wil dingen naar de jaarlijkse Swift-prijs van de Koning Boudewijn-stichting heeft nog tot 15 juli de tijd. De prijs, ter waarde van 110.000 gulden, bekroont een idee of project dat informatie- en communicatietechnologie gebruikt om de samenleving te verbeteren.

De winnaar van 1998 was Bart Noé, de oprichter van Technologie en Integratie. Deze Belgische organisatie levert software waarmee minder valide, verlamde of oudere mensen weer door middel van grafische symbolen met hun omgeving kunnen communiceren.
De jury zal bij de beoordeling in het bijzonder letten op het innoverende karakter van de inzending, de voordelen ervan voor de gemeenschap en de mate waarin het bijdraagt tot de oplossing van vraagstukken als eenzaamheid, behoefte aan mobiliteit, toegang tot informatie en bescherming van het milieu. De inschrijving staat voor iedereen van elke nationaliteit open, al moeten de kandidaten wel in Nederland of België wonen.
Het 'Swift-fonds: technologie als schakel tussen mensen' werd eind 1997 opgericht om de aandacht van het publiek te vestigen op de mogelijkheden tot sociale betrokkenheid via nieuwe automatiserings-technologieën. Het fonds ontvangt financiële ondersteuning van Swift, de bankenorganisatie die het interbancaire netwerk beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.